Saturday, 7 January 2012

Gelak2 jup

Di Sebuah Kampung Pada Suatu Malam Yang Sunyi.. Seorang Budak Kecil Yang Baru Berumur 7 Tahun Baru Pulang Daripada Kelas Mengaji Telah Melalui sebuah Tanah Perkuburan Yang Tidak Berapa Jauh Daripada Kawasan Tempat Tinggalnya.. Kemudian Tanpa Di Sangka-sangka Budak Itu Terlihat Seekor Hantu Berdiri Di Depan Salah Satu Daripada Tepi Kubur Berkenaan Yang Di laluinya.. Oleh Kerana Hanya Permulaan Doa Makan Sahaja Yang Di hafal oleh Budak kecil itu Maka Budak kecil Itu Pun mula Lah Membaca Doa Berkenaan Di Di Depan Hantu Tersebut :
"allahuma bariklana fima razaktana wakina adzabanar."

Apabila Hantu itu Terdengar Budak Itu Mula Membaca Doa Hantu itu Pun Terus Terkejut Dan Lari Sambil Berkata : ''Inilah Kali Pertama Dalam Sejarah Ada Manusia Yang Ingin Makan Aku...''

Thursday, 29 December 2011

aCTUALLY

Dari suatu masa ke satu masa aku telah mula malas tuk mencoret diruangan maya ni. Bukan kerana 'frust' or apa-apa cuma xder waktu yang sesuai dek kerana mengejar masa tuk menduduki peperiksaan yang sangat penting bagi menjamin masa depan aku nanti. Ishaallah, lepas ni mungkin banyak coretan-coretan yang akan aku coretkan.....

Friday, 16 December 2011

Feveret selection lyric song

Kalaulah aper yang dipinta dalam lagu ni tercapai akulah orang paling beruntung sekali

jika dia cintaimu
melebihi cintaku padamu
aku pasti rela untuk melepasmu
walau ku tau ku kan terluka

jikalau semua berbeda
kau bukanlah orang yang kupuja
tetapi hatiku telah memilihmu
walau kau tak mungkin tinggalkannya
reff.
jadikan aku yang kedua
buatlah diriku bahagia
walau pun kau takkan pernah
kumiliki selamanya

Sunday, 7 August 2011

Go away ‘pimpol’


Setelah berjaya mnghabiskan cuti aku yg x seberapa pnjang tu, aku mula percaya satu fakta sains yg mngatakn jerawat dimuka kta ni naik dgn beberapa faktor. Salah satunya faktor hormon. Percaya atau tidak rehat yg secukupnya mmpu mgawal kestabilan hormon kita. Tp x smua org la, mungkin segelintir. Oleh sbb aku berjaya mmbetulkn wktu tdo aku, mungkin sdikit sbyak tlah mnstabilkn hormon dlm bdan aku. Aku rasa la. Sbb abis je cuti, aku dpati jerawat2 nakal yg mnduduki muka KIUTku ni tlah berkurangan dan mula mninggalkn parut. Walaupun parut tu kelihatan agak sdikit, tp ttp mncacatkn mukaku. Kini aku mula mncari jlan bg mnghilangkn parut itu. Ada ke produk kat luar sna yg boleh hilangkn parut jerawat? Arap2 ada la. Bg kwan2 aku diluar sana yg mmpnyai msalah jerawat sperti aku, jdikanlah ini sbg titik mula ANDA tuk mnghilangkannya dengan mmbetulkan waktu tido. Mungkin jerawat naik kt muka korng sbb hormon x stabil kot. Hehehehehehe. Agak2 la. Dan satu lg, bg kwan2 kt luar sana tu. Korang ader ker cdangan tuk aku cri produk tuk hilangkan jerawat ni, x pun petua2. Nnti korang post2 laerk. Ape2 pun trimas yerk atas keperihatinan korng.

Tiada hari seindah ‘public holiday’


Dah lma aku mengimpikan hari utk bercuti pnjang kt umah. So Tuhan tu mahal adil, dpt jga la aku bercuti akhirnya. Mmg susah bg aku utk mndapat cuti pnjng, walaupun sminggu cukup utk aku gnakn msa tu tuk brada dirumah dengan ‘tenang’. Tenang. Apa erk definisi tenang yg berkaitan ngn cuti aku ni, hehehehe. Tenang bg aku bermkna tenang dr segala2nya. Kwn2 yg nk ajak hang out, online laman social dan mnjawab call pd hri cuti adalah perkara yg mnnggu ketenangan aku utk bercuti. So, sbg persiapan aku utk mnjlani hari2 cuti yg indah ini adalah:
-tak ‘top up’ the berukband dan phone sepanjang cuti ni
-mematikan phone sepanjang cuti ni
Brulah cuti ni dpt dilalui dgan tenang. Tp bla pkir rsa sian plak kat kwan2 aku kn? Mesti mereka tertanya2 kmana aku ni pergi. Tak pun mungkin mereka buat ‘donno’ je. Lagi pun aku ni mna la pnting. Mungkin kot. Bla je abis cuti cpat2 aku bkak phone mmng byk miscall dr kwan. Rsa bngga pun ada gak, hehehehehehe. Tp nk wat camner, dmi cuti aku kn. Cuma laman2 sosial lg yg aku x bukak. Mesti byak jgak kn msg2 dr kwan2. Hope so lah. Arap2 kwan2 kelas aku dah ‘puas’ ngn cuti mereka, xpecially housemate aku asal je ujung mnngu mnjelang tiba tentu diorang gelisah nk blik kg. Walaupun dua ari (jumaat n sabtu) ttp nk blik bercuti kt umah. Skunk ni tgok, korang leh sminggu cuti. “Amacam bro cuti panjang?” Puas x? aku arap housemate2 aku berpuas ati la n bergmbira mnyambut 1st day puasa  kt kg msing2. Walaupun cti aku hanya sepanjang satu mggu, aku dah mula borink ngn suasana kt umah n mula rndu ngn kwan2, hehehehehehe. Sbor je lorr, lg pom cti dah abes. Dan satu lg, disamping bercuti aku jga telah berjaya mmbtulkn waktu tdo yg slama ni x pnah ckup lau aku duk kat hostel. Bila wktu tdo kta dah  btul, kta pun jd btul jgak kn? Dengan secara x sgajanya dpat la elak tekanan drah rendah, x gitu. Horray……………

KUCING


Kucing oh kucing, banyak sebenarnya yang aku nak cerita pasal kucing ni…. 

Cerita ni berlaku masa aku tengah bercuti kat rumah, oleh kerana umah aku ni terletak dengan kawasan pesisiran pantai. Mestilah kegiatan ekonomi orang sekeliling kampung aku ni berasaskan ikan. Faham-fahamlah kalau dah banyak ikan mestilah penggemar dia banyak, bukan setakat manusia sahaja yang minat binatang pun suka juga siapa lagi kalau bukan kucing. Kucing ni dah memang dari azali lagikan minat ikan?Jadi kesimpulannya  memang banyaklah kucing kat kawasan rumah aku, tapi yang menariknya kat umah aku tiada seekor kuncing pun yang dipelihara,hebatkan?Hinggalah pada satu hari tu ada seekor kucing sesat yang tak tahu malu merayau-rayau dalam rumah aku. Kucingkan ape la yang dia tau sangat MEOW MEOW MEOW ,tu je la yang dia tau. So Kak Nab pun (Mak aku) bagi la dia makan,pastu tak tahu-tahu pulak nak balik rumah. Mereggek-renggek pulak dalam rumah aku buat muka tak malu dan dengan selamba je curi makan kat dapur. So Kak Nab aku pun ambil la kucing tu jadi ‘anak angkat’ dia,hahahahahaha. Tinggalah kucing tu dengan amannya dekat rumah aku tanpa diberi nama. Bahagianya kucing itu tinggal dirumahku walaupun diberi makan hanya nasi campur ikan dan adalah jarang sekali untuk diberi ‘Wiskiss’. Aku sebenarnya jarang berada kat rumah masa aku banyak dihabiskan dekat asrama aku so jaranglah aku dapat tahu pasal kucing. Sehinggalah satu hari aku pulang kerumah, aku dikejutkan dengan berita bahawa Kak Nab korang dikurniakan dengan ‘cucu’ dah la banyak empat ‘orang’ pula tu. Rupa-rupanya ‘anak angkat’ Mak aku dah dapat ‘baby’. Seronok adik-adik aku. Aku tak seronok pun. Selang tiga empat minggu dapatlah ‘baby kucing’ tu berjalan, dah besar la ya. Tapi jahat punya ‘baby kucing’ tu. Ada la suatu hari tu aku tengah makan keropok dengan family aku depan TV lepas kami berbuka puasa. Datanglah seekor ‘baby kucing’ ni, mungkin jealous kot tak ajak dia makan sekali. Dengan selambanya dia mencelup kedua-dua belah kaki depannya kedalam ‘chili sauce’ kami. Jahatkan ‘baby kucing’ tu?. Lusanya, ada pula seekor kucing tu, tak tau la ‘mak kucing’ ke ‘baby kucing’ kencing atas beg laptop aku. Sabor aje la…nasib baik la kau tu kucing   


pic tu just hiasan jer yg pnting tu bkan pic kucing aku. hahahahahaha.....

i luv cats